Кухарі


Кухня в Італії – одна з вагомих причин відвідати цю країну.


В італійській кухні багато овочів і фруктів. При приготуванні багатьох страв використовуються томати, часник, селера, цибуля, червоний стручковий перець, баклажани, кабачки цукіні, салат-латук, артишоки, спаржа, морква, капуста та картопля. Італійці відомі також своєю любов’ю до трав: особливо до базиліку і шафрану. Особливе місце в національній кухні займають маслини. З фруктів перевагу надають апельсинам, лимонам і персикам. Усім відомі знамениті італійські сири (Пармезан, Гопгонцола, маскапоне, Моццарелла, Бурат та ін): їх тут використовують і як закуску, а також додають в основні страви і соуси. Широко використовується і рис: його часто подають як гарнір до м’ясних і рибних страв.

Італійська кухня має масу шанувальників по всьому світу, і це не дивно, адже крім смакових якостей вона відрізняється ще й корисністю. На думку багатьох дієтологів, кухню Італії можна назвати однією з найбільш корисних у світі, адже у приготуванні страв використовуються продукти високої якості.Не для кого не секрет, що італійська кухня славиться своїми виробами з борошна. Основу раціону складають також тушковане або варене м’ясо: переважно телятина і яловичина. Вельми широко поширене використання різних субпродуктів: серця, печінки та ін.










                                             Паста

Італійська паста най смачніша у світі. Італійці готують її з різними соусами.Найсмачніші з них болоньєзе,суго,карбонара,песто.

Болоньєзе-соус з фаршу.

Песто- соус з базиліку та горіхів. 
Суго-соус з томатів.



                                                Італійська піца
Піца — італійська національна страва, а саме, корж зазвичай круглої форми, який покривається томатною пастою та сиром і запікається. У піцу можуть додавати різні інгредієнти, такі як м'ясо, шинка, салямі, морські продукти, овочі, фрукти, гриби, зелень та інші. Для виготовлення піци використовують дріжджове тісто. Всі продукти для піци ріжуться маленькими шматочками, подібними один до одного. Заготівку для піци виготовляють руками, без допомоги валка, через що тісто стає пухкішим. Випікають піцу в печах дровами з дерев місцевих порід: каштану, клену та ін. Печі мурують з туфу (місцевої вулканічної породи). Сучасні печі виготовляють зі спеціальних сортів кераміки. Температура в печі сягає 350 °C.

Спеціальні заклади, що спеціалізуються на приготуванні піци, називаються піцеріями. Кухар, що готує піцу називається піцайоло

Піца поширилась по всьому світі і стала інтернаціональною стравою.

                           Особливості приготування

При приготуванні страв італійці надають перевагу спосібу тушіння, ніж смаженню, що дозволяє зберегти свіжість продуктів і їх природний смак. Найважливішим інгредієнтом є оливкова олія. На ній готують більшість страв і соусів, а також її використовують як заправки. Крім смакових якостей, оливкова олія славиться ще й тим, що не містить в собі насичені жири, робить благотворний вплив на серце та судини і перешкоджає утворенню холестеринових бляшок.

                                     Фриттата
 

Картинки по запросу фриттатаЦя страва - просто італійська версія омлету. Його готують з різними начинками з сиру, овочів, ковбаси або м'яса. Та й взагалі у фріттати використовують багато різних наповнювачів. Включаючи навіть пасту або картопля з учорашнього вечері. Зазвичай її готують на плиті, а потім запікають у духовці. У приготуванні неаполітанської фріттати часто використовують макарони. А традиційна християнська містить цибулю-порей і сир пармезан. На замітку, італійці не додають у фриттату продукти, що містять багато рідини.

                                         Брускетта



Картинки по запросу брускеттаЯк легку закуску або перед їжею в Італії тобі подадуть щось на зразок гарячих бутербродів. У перекладі Брускетта означає "запікати на вугіллі". Для брускетти використовують переважно чіабатту, але можуть бути й інші схожі сорти хліба. Незмінною залишається основа - підсушені на грилі або решітці шматочки хліба, натерті часником і збризнути оливковою олією. А зверху викладають начинку - шинку, моцарелу, помідори, оливки та інше. Найпопулярніший вид брускетти - з помідорами та базиліком.

                                       Тірамісу

Тірамісу перекладається як «тягни мене вгору». Це не просто назва, а прохання, тому що тірамісу має бути легким і повітряним. Воно належить до категорії десертів, які подаються напівхолодними. В Італії півстоліття точиться суперечка: яке печиво обирати для тірамісу. Досі половина італійців використовує печиво савоярді, інша половина — павізіні. Найпопулярніший рецепт тірамісу — народний, за яким готують італійці вдома.

                                        


                                         Панетоне



Панетоне, панетон (італ. panettone) — традиційний міланський різдвяний пиріг.
Картинки по запросу панеттоне
 Існує кілька версій походження назви пирога. Романтична версія, наприклад, каже, що панетоне (pan di Antonio) для своєї коханої придумав міланський учень пекаря на ім'я Антоніо. За іншою версією «панетоне» родом з міланського діалектуіталійської — pan del ton, що перекладається як «хліб розкоші».

Панетоне звичайно має куполоподібну форму і бл. 30 см заввишки. Панетоне виготовляється з м'якого, не повністю пропеченого тіста із зацукрованими фруктами й родзинками і подається порізаним на скибочки. До панетоне подаються гарячі солодкі напої або солодке італійське вино — Spumante чи Moscato.

Італійські пекарі на кожне Різдво випікають близько 117 мільйонів панетоне і пандоро — на суму близько 579 мільйонів євро.

                                                Моцарела

Моцарела — м’який волокнистий сир з молока, без нього не обходиться практично жодна класична піца, і саме він входить до складу смачного салату  капрезе — з помідорами і базиліком.  Справжній сир моцарела готується з молока буйволиць у районі Риму і Неаполю.
 ÐŸÐ¾Ñ…ожее изображение


                                                       Кава

Caffè – в Італії це слово позначає еспресо. Цей напій тут п’ють практично завжди і скрізь: на сніданок, обід і вечерю, а також у проміжках між вживанням їжі.  Причому варять його не тільки в спеціальних апаратах, але і в особливих кавоварках.

 ÐšÐ°Ñ€Ñ‚инки по запросу кава\



Комментариев нет:

Отправить комментарий