Кухня в Італії – одна з вагомих причин відвідати цю країну.

Італійська кухня має масу шанувальників по всьому світу, і це не дивно, адже крім смакових якостей вона відрізняється ще й корисністю. На думку багатьох дієтологів, кухню Італії можна назвати однією з найбільш корисних у світі, адже у приготуванні страв використовуються продукти високої якості.Не для кого не секрет, що італійська кухня славиться своїми виробами з борошна. Основу раціону складають також тушковане або варене м’ясо: переважно телятина і яловичина. Вельми широко поширене використання різних субпродуктів: серця, печінки та ін.
Паста

Болоньєзе-соус з фаршу.
Песто- соус з базиліку та горіхів.
Суго-соус з томатів.
Італійська піца
Піца — італійська національна страва, а саме, корж
зазвичай круглої форми, який покривається томатною пастою та сиром і
запікається. У піцу можуть додавати різні інгредієнти, такі як м'ясо, шинка,
салямі, морські продукти, овочі, фрукти, гриби, зелень та інші. Для
виготовлення піци використовують дріжджове тісто. Всі продукти для піци ріжуться маленькими шматочками, подібними один до
одного. Заготівку для піци виготовляють руками, без допомоги валка, через що
тісто стає пухкішим. Випікають піцу в печах дровами з дерев місцевих порід:
каштану, клену та ін. Печі мурують з туфу (місцевої вулканічної породи).
Сучасні печі виготовляють зі спеціальних сортів кераміки. Температура в печі
сягає 350 °C.
Спеціальні заклади, що спеціалізуються на приготуванні піци,
називаються піцеріями. Кухар, що готує піцу називається піцайоло
Піца поширилась по всьому світі і стала інтернаціональною
стравою.
Особливості приготування
При приготуванні страв італійці надають перевагу спосібу
тушіння, ніж смаженню, що дозволяє зберегти свіжість продуктів і їх природний
смак. Найважливішим інгредієнтом є оливкова олія. На ній готують більшість
страв і соусів, а також її використовують як заправки. Крім смакових якостей,
оливкова олія славиться ще й тим, що не містить в собі насичені жири, робить
благотворний вплив на серце та судини і перешкоджає утворенню холестеринових
бляшок.
Фриттата
Брускетта
Тірамісу

Панетоне
Панетоне, панетон
(італ. panettone) — традиційний міланський різдвяний пиріг.
Існує кілька версій походження назви пирога. Романтична версія, наприклад, каже, що панетоне (pan di Antonio)
для своєї коханої придумав міланський учень пекаря на ім'я Антоніо. За іншою версією «панетоне» родом з міланського діалектуіталійської — pan del ton,
що перекладається як «хліб розкоші».
Панетоне звичайно
має куполоподібну форму і бл. 30 см заввишки. Панетоне виготовляється з
м'якого, не повністю пропеченого тіста із зацукрованими фруктами й родзинками і
подається порізаним на скибочки. До панетоне подаються гарячі солодкі напої або
солодке італійське вино — Spumante чи Moscato.
Італійські пекарі
на кожне Різдво випікають близько 117 мільйонів панетоне і пандоро — на суму
близько 579 мільйонів євро.
Моцарела
Моцарела — м’який
волокнистий сир з молока, без нього не обходиться практично жодна класична
піца, і саме він входить до складу смачного салату капрезе — з помідорами і базиліком. Справжній сир моцарела готується з молока
буйволиць у районі Риму і Неаполю.

Кава
Caffè – в Італії
це слово позначає еспресо. Цей напій тут п’ють практично завжди і скрізь: на
сніданок, обід і вечерю, а також у проміжках між вживанням їжі. Причому варять його не тільки в спеціальних
апаратах, але і в особливих кавоварках.

Комментариев нет:
Отправить комментарий